Hjemmesidedesign

Hvordan lage hjemmeside enkelt og gratis med en mal – steg for steg

Du har kanskje lyst til å lage en hjemmeside, men så vet du ikke helt hvordan det gjøres? Problemstillingen er kjent og det er mange som lar det bli med drømmen i frykt for at det skal være dyrt og vanskelig.

Vi har imidlertid gode nyheter til deg: det er faktisk ikke så vanskelig og dyrt som du skulle tro – det er nesten gratis faktisk – og vi skal vise deg hvordan du kan gjøre dette på en enkel og billig måte!

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du går fram for å gjøre dette på best mulig måte, og ved å følge vår oppskrift er du bare noen få tastetrykk unna å kunne begynne å publisere det du har på hjertet ut til hele verden!

Vi kan ikke understreke nok hvor enkelt det faktisk her, så nå setter vi i gang!

Klikk på bildet for å få det større

Steg 1: Kjøp et domene – raskt og enkelt

Trinn 1 i prosessen er å kjøpe nettsiden din, eller domenet som det også kalles, og i dag er dette billigere og enklere enn noen gang. Hjemmeside og pris er to faktorer som har blitt nevnt sammen tidligere, men nå behøver man altså ikke å bekymre seg for dette.

Først bestemmer du deg for hva hjemmesiden din skal hete (elsesblogg.com, mintulleside.no, jegelskerfotball.com etc)

Velg et navn basert på hva du skal skrive. Det aller beste er om det er samsvar mellom innhold og domenenavn. Man har ikke et domenenavn som er bilrelatert hvis man skal skrive om fotball!

Videre til neste trinn!

Steg 2: Velg hostingtjeneste

Deretter må du finne et sted hvor du kan kjøpe denne siden, og her er utvalget stort. Personlig liker vi One.com ettersom du får en enkel kjøpsprosess og meget god kundeservice – samt at resten av prosessen er enkel.

Prisen for en domene som du for eksempel skal bruke til en blogg med .com adresse koster så lite som 100 kroner i året + 17 kroner i månedsavgift – totalt altså litt over 300 kroner året!

Nå nærmer vi oss!

Steg 3: Nå kan du lage hjemmesiden – superlett med WordPress!

Når du har fått ditt domene trenger du enkelt og greit bare å logge inn på kontrollpanelet ditt hos One.com. Der kan du enkelt komme i gang med en publiseringssystem som heter WordPress, og for den minste pakken der betaler du 35 kroner pr. mnd.

WordPress er både enkelt, sikkert, kraftig og fleksibelt, og du har da muligheten til å lage dynamiske nettsider på en utrolig enkel måte!

Når WordPress er installert kan du deretter logge deg inn på kontrollpanelet på hjemmesiden din og deretter begynne å publisere!

Som sagt: WordPress koster 35 kroner pr. måned men da gir One.com en rabatt på domene-prisen din, slik at du totalt sett havner på litt i overkant av 500 kroner i året!

Nå begynner moroa!

Steg 4: Velg blant tusenvis av fantastiske hjemmesidedesign!

Det som er så flott med WordPress er at helt uerfarne mennesker kan lage seg profesjonelle hjemmesider til en utrolig billig penge. Publiseringssystemet fungerer også utmerket for hjemmesider for små bedrifter, og det som er så bra er at man helt enkelt kan legge til nytt innhold, fjerne gammelt innhold eller redigere det innholdet man har.

Slik velger du deg et profesjonelt design

1. Du logger inn på ditt nettsted (www.dittnettsted.com/wp-admin) og du skriver inn ditt brukernavn og passord som du oppretter i steg 2 av vår guide).

2. Nå vil du se hvordan ditt såkalte ‘backoffice’ ser ut, og du klikker nå bare på ‘Utseende/Appearance’ og velger ‘Temaer/Themes’.

3. Deretter velger du Legg til nytt/Add theme, og da kan du velge blant enormt mange profesjonelle design!

Er du klar til å publisere?

Steg 5: Begynn å publiser som en proff!

Så: nå er det klart for moroa! Du skal begynne å publisere dine tanker for hele verden og det er så enkelt, så enkelt.

Man kan lage det som kalles for ‘Sider’ eller ‘innlegg’, og hva man velger kommer an på hva man vil gjøre. Man klikker da bare på ‘Sider’ eller ‘Innlegg’ og deretter på ‘Legg til’.

Når dette er gjort er det bare å begynne å skrive, legge til bilder, videoer og masse mer, og i det øyeblikket du trykker publiser er det du har skrevet lagt ut på internett!

Hvor lett kan det egentlig bli?

Nå har vi vist deg hvordan du kan lage din egen profesjonelle hjemmeside til deg selv eller til din bedrift, og det hele gjøres veldig enkelt med WordPress!